TREEGATOR®

Optimaliser din vanningspraksis! 


Treegator® er et meget effektivt system for vanning av trær og busker. Posene tilfører plantene opp til 75 l vann over en periode på 6 – 9 timer ved dryppvanning. Brukeren oppnår en mer sikker vanning, og planten kan nyttiggjøre seg mer av vannet.

Vanningsposene er laget av grønn polyetylen, forsterket med nylon og glidelås for å feste den. Materialet er valgt for å tåle slitasje og UV-stråling fra solen. Det finnes også en mindre utgave på 56 l, som også kan brukes på busker.


Praktisk informasjon om hvordan du setter opp Treegator finner du her


Treegator® vanningsposer tilfører et stort volum vann direkte til rotsystemet til nyplantede trær og busker med minimal avrenning og fordamping. Det er dokumentert at dypere vanning minsker faren for omplantingssjokk og tørkeskader blant nyplantinger. Ved overflatevanning forsvinner dessuten mye av vannet til avrenning og fordamping, uten at vannet klarer å trenge ned i rotsonen.

Mange anleggsgartnere bruker i dag drensrør, men vanningsposene har mange fordeler fremfor disse. Rørene kan blant annet ikke romme like mye vann som en vanningspose. Rørene stiller dessuten større krav til kompetansen hos gartneren for at de skal fungere hensiktsmessig.

Spar tid på vanning og få bedre etablering og tilvekst på trærne!

Dokumentert vanningseffekt dypere ned i jorden enn ved overflatevanning => bedre rotutvikling

Tilfører en presis, lett målbar vannmengde

Hindrer avrenning

Reduserer tidsforbruket ved vanning markant!

Lett å montere, lett å fylle på vann

Kan gjenbrukes

Flytende gjødsel kan eventuelt tilføres i posen


Vann nyplantede trær og busker mer effektivt enn ved overflatevanning – og spar både tid og penger

En enkel vanningspose er beregnet på trær med so < 30 cm. For større trær kan man feste to vanningsposer sammen.

NB! tabellen er veiledende og avhenger av vær, jordforhold, type tre og størrelse. Under varme og/eller tørre perioder kan det være behov for hyppigere vanning.

Sanda Planteskole har TREEGATOR® vanningsposer på lager, og kan sende til hele landet!

Kontakt oss for mer informasjon og pris