Betula – Bjørk


Betula albosinensis var. septentrionalis

Kobberbjørk

12-15 meter høyt og 5-7 meter bredt tre. Fargerik bjørk for kontrasteffekt og vinterdekorasjon. Må ha tilgang til markfuktighet og noe vindbeskyttelse.

Herdighet: H4


Betula pendula ‘Dalecarlica’ E

Hengebjørk ‘Dalecarlica’ E (Ornäsbjørk)

Slank, elegant vekstform og hengende smågreiner. Flotte, fjærdelte grønne blad og fantastisk gul-oransje høstfarge. Passer utmerket som frittstående tre for hage eller park, eller i gruppe. 15-20 m høyt. Løvfellende.

Herdighet: H7

Mer om Hengebjørk ‘Dalecarlica’ E (Ornäsbjørk) på hjemmesiden til Eliteplanter


Betula pendula fk Rognan E

Hengebjørk fk Rognan E

Hengebjørk har elegant og lett vekst med opprette hovedgreiner og lange, tynne smågreiner som henger ned fra disse. Hengebjørk blir 15 – 25 m høyt og trives best på en lun og solrik vokseplass.

Herdighet: H7

Mer informasjon om Hengebjørk fk Rognan E på hjemmesiden til Eliteplanter


Betula pendula fk Stange E

Hengebjørk fk Stange E

20-25 meter høyt tre. Utvalgt for lavlandet i S.-Norge. Sol/halvskygge.

Herdighet: H7

Mer informasjon om Hengebjørk fk Stange på hjemmesiden til Eliteplanter


Betula pendula HONNØR® E

Hengebjørk HONNØR® E

Frodig tre som kan bli 20-25 m høyt med slank krone og hengende smågreiner. Unge skudd er tett besatt av vorter. Bladene er tilnærma trekanta og dobbelt sagtanna. Hvit stamme.
Trives på varm vokseplass, gjerne næringsfattig jord. Aktuell som frittstående tre i hager og parker, til skogholt og i veganlegg.

Herdighet: H7-8

Mer informasjon om Hengebjørk HONNØR® E på hjemmesiden til Eliteplanter


Betula pendula MAGICAL GLOBE

Hengebjørk MAGICAL GLOBE

Kuleformet kultivar av hengebjørk


Betula pendula ‘Youngii’

Hengebjørk ‘Youngii’

Yndig lite tre med krokete stamme og uregelmessig, skjev krone. Blir ikke mer enn 5-10 meter høyt. Et særegent tre med hengende hoved- og smågreiner; typisk «sørgetre» – mye brukt på kirkegårder, frittstående i hager og i parker. Gule høstfarger.

Herdighet: H6


Betula pubescens LIV® E

Dunbjørk

10-15 meter høyt tre med friskt grønt bladverk om våren og dekorativ, avflaknende hvit bark. Klon med norsk naturlig opprinnelse. Dunbjørk blir noe mindre enn hengebjørk og tåler kaldere vinterklima og fuktigere voksesteder enn B. Pendula.

Herdighet: H8

Mer informasjon om Dunbjørk pubescens LIV® E på hjemmesiden til Eliteplanter


Betula pubescens ‘Rubra’

Dunbjørk ‘Rubra’

5-10 meter høyt. Denne bjørken kommer fra Oulu i Finland, og er meget herdig, noe vi har savnet til nå. Når bladene spretter om våren er de grønne, men de blir snart vakkert mørkt røde. Veksten avsluttes tidlig på høsten, pga sitt nordlige opphav.

Herdighet: H7


Betula utilis var. jacquemontii

Himalayabjørk

Blir 12-15 meter høy med slank kjegleformet krone i ungdommen. Trærne leveres som regel énstammet fra planteskolen, men de har en naturlig tendens til å danne få, likeverdige stammer. Eldre trær utvikler en bredere, mer uregelmessig krone. Bladene er større og mer ovale enn hos våre viltvoksende bjørketrær. De er mørkgrønne og sitter nokså lenge på trærne utover høsten. De nærmest læraktige bladene ser ut til å være atskillig mindre utsatt for bjørkerust enn de viltvoksende artene våre. Himalayabjørk er et verdifullt tilskudd til sortimentet av gate- og parktrær.

Herdighet: H5