Carpinus Betulus – Agnbøk


Carpinus betulus ‘Fastigiata’

Søyleagnbøk ‘Fastigiata’


12-15 meter høyt og 5-7 meter bredt tre. Denne pyramideformen blir ikke like høy som arten, men kan med høy alder bli ganske bred. Vokser på de fleste jordarter, er nøysom, men svarer bra på næringstilførsel. Bladene er mosegrønne – om vinteren rustrøde. En av de beste pyramidetrærne med stort anvendelsesområde. Lett å forme og styre.

Herdighet: H4


Carpinus betulus fk Carin E

Agnbøk fk Carin E

10 m høyt tre med smal konisk krone, blir senere bredere. Når den brukes som hekk, danner den tette pinnsvin med rett gjennom stengel med rikelig forgrening.

Herdighet: H5


Carpinus betulus fk DK

Vanlig agnbøk

Et attraktivt, opptil 15-20 m høyt tre som i starten danner en smal pyramidal krone, men som senere danner en rund krone. Barken er lyst sølvgrå og glatt med dype, svarte og uregelmessige furer. De får vakker gyllengul høstfarge. Passer utmerket som leplante eller som gatetre, og har et rotsystem som søker nedover. Også mye nyttet til hekker, lysthus og innramming. Løvfellende. Nøysom og skyggetålende.

Herdighet: H4

Planteavstand hekk: 20 – 40 cm


Carpinus betulus fk Stenshuvud E

Agnbøk fk Stenshuvud E

8-12 meter høyt, praktfullt tre med tett vekst. En spennende ny herkomst. Sol/halvskygge.

Herdighet: H5

Planteavstand hekk: 0.3 meter

Planteavstand gruppe: 3 meter

Mer om Agnbøk fk Stenshuvud E på hjemmesiden til Eliteplanter


Carpinus betulus FORUM® E

Agnbøk FORUM® E

15-20 m. Særlig stor prydverdi under blomstringen om våren, når de karakteristiske fruktsamlingene modner utover sommeren og om høsten når bladene får den attraktive, gule fargen. Trærne egner seg svært godt som frittstående i parker og langs gater, men agnbøk er også mye brukt til klipt hekk.

Herdighet: H5

Mer om Agnbøk FORUM® E på hjemmesiden til Eliteplanter


Carpinus betulus ‘Lucas’

Søyleagnbøk

9-12 meter høyt og 3-4 meter høyt tre. Unge trær er smalt søyleformet, men kronen blir suksessivt bredere og eggeformet.

Herdighet: H4-5