Malus domestica – Eple


Malus dom. ‘Aroma Fagravoll’ E

Høsteple ‘Aroma Fagravoll’ E

Lys gul grunnfarge med rød dekkfarge. Saftig og middels fast fruktkjøtt med god smak og aroma. Modner i slutten av september.

Herdighet: H5

Mer om Høsteple ‘Aroma Fagravoll’ E på hjemmesiden til Eliteplanter


Malus dom. ‘Discovery’ E

Høsteple ‘Discovery’ E

Svært velsmakende og fast, saftig fruktkjøtt. Desserteple. Modner i første halvdel av september.

Herdighet: H4-5

Mer om Høsteple ‘Discovery’ E på hjemmesiden til Eliteplanter


Malus dom. ‘Filippa’

Høst/vintereple ‘Filippa’

Filippa er et godt og syrlig høsteple med kraftig aroma. Treet har lange, tynne hengende greiner og blir middels stort. Fruktene henger ytterst på greinene, og derfor er dette treet lite egnet som espalier. Filippa blomstrer tidlig og fruktene er middels store med brede rygger. Grunnfargen er grønn-gul eller gul-hvit. Solsiden blir noe rød. Smaken er søt med svak syre og god aroma. Eplene høstes i slutten av september. De modner i perioden fra november til januar. Treet tåler mye regn og er sterkt mot skurv.

Herdighet: H4-5


Malus dom. ‘Gravenstein Gul’

Høsteple ‘Gravenstein Gul’

Kraftigvoksende, stort tre. Søtt, godt spiseeple som høstes i september-oktober.


Malus dom. ‘Katinka’ E

Høsteple ‘Katinka’ E

Middelstort høsteple som blomstrer middels seint. Fruktfargen er rød. Høstes i august/september. Eplene brukes fra september til oktober. Denne planten er sterk mot sykdommer, inkludert skurv.

Herdighet: H4

Mer om Høsteple ‘Katinka’ E på hjemmesiden til Eliteplanter


Malus dom. ‘Katja’ E

Høsteple ‘Katja’ E

Gul/rødt eple i sep-okt. Middelstort tre. Sterk mot skurv.

Herdighet: H4

Mer om Høsteple ‘Katja’ E på hjemmesiden til Eliteplanter


Malus dom. ‘Starcats’

Søyleeple ‘Starcats’

Blir 3 – 5 meter høyt. Hvitrosa blomster i mai. Middels stor rød frukt; fast, saftig, søt og god. Moden i september. Naturlig smal vekst med korte sidegrener. Fin i den lille hagen eller i større krukker. Trives i veldrenert, næringsrik jord. Frisk sort. Trenger pollinator.

Herdighet: H4-5


Malus dom. ‘Summerred’

Høsteple ‘Summerred’

Treet vokser bra mens det er ungt. Det kan stagnere etter perioder med stor bæring. Treet er sterkt mot vinterskade. Treet har tidlig og rik bæring. Fruktene er store, og de er ovale til eggformede. De har grønn-gul grunnfarge med nærmest heldekkende rød farge. Smaken er syrlig med god. Eplene modner i begynnelsen av september. Den beste brukstida er fra september til begynnelsen av desember. Sorten er delvis selvfertil. Det kan likevel være aktuelt med pollensorter. De mest aktuelle sortene er Discovery, Katja og Prinsar. Treet er svakt mot skurv og kreft.

Herdighet: H4-5


Malus dom. ‘Suncats’

Søyleeple ‘Suncats’

Blir 2 – 3 meter høy. Store, røde frukter med saftig og søt smak i september. Naturlig smal vekst med korte sidegrener. Fin i den lille hagen eller i større krukker. Trives i veldrenert næringsrik jord.

Herdighet: H4


Malus dom. ‘Transparente Blanche’

Sommer/høsteple ‘Transparente Blanche’

Godt, noe syrlig eple som modner siste halvdel av august. Bærer mye frukt og er årviss. Treet har en søyleaktig vekst. Utsatt for kreft i kyststrøk, ellers ganske frisk.

Herdighet: H4


Malus dom. ‘Åkerø’

Eple ‘Åkerø’

Middels stort tre. Smaken er mild og rund og fruktkjøttet er lysegult og fast. Skallet er gulgrønt med rød dekkfarge.