Taxus – Barlind


Taxus baccata ‘David’

Europabarlind

Søyleformet, fin barlind med lysegrønne nåler med gule kanter. Blir ca 1,5 meter. Trives best i sol/halvskygge og godt drenert jord.

Herdighet: H4


Taxus baccata ‘Fastigiata Robusta’

Europabarlind ‘Fastigiata Robusta’

Elegant, søyleformet tre med mørkegrønne nåler og tett, bred vekst. Blir ca 4-7 meter høy. Hardfør.

Herdighet: H4


Taxus baccata ‘Repandens’

Europabarlind ‘Repandens’

0,3-0,8 meter høy busk med krypende vekst, og flotte, mørkegrønne nåler. Egner seg godt som markdekker på skyggefulle områder.

Herdighet: H4i, H5k

Planteavstand i gruppe: 70 cm => 2 pr. m^2


Taxus baccata ‘Summergold’

Europabarlind ‘Summergold’

Ca 1 meter høy busk med dekorative, gulaktige nåler. Skyggetålende, og egner seg godt til forbeplantninger, som markdekker og i grupper av alltidgrønne planter.

Herdighet: H4i, H5k

Planteavstand i gruppe: 1 meter


Taxus x media ‘Adams’ E

Hybridbarlind ‘Adams’ E

Taxus x media Adams er meget herdig. Den vokser opprett, som oftest med flere toppskudd. Sidegreinene vokser vannrett. Den er meget godt egnet til hekk, og vokser forholdsvis raskt til. Barlind tåler sterk beskjæring, og kan fornyes helt fra bunnen av. Hvis man klipper endeskuddene om sommeren, får man også en tettere eksemplar med flere smågreiner.

Den er lite kravfull til jorden, men jorden må være godt drenert. Den vokser best på næringsrik og kalkrik jord. Den kan vokse i sol og dyp skygge, men i dyp skygge blir veksten mer glissen. På steder med langvarig tele i jorden, bør den plantes på et lunere plass for å unngå solsviing.

Herdighet: H5-6


Planteavstand i hekk: 0,4 meter
Planteavstand i gruppe: 1,5 meter

Mer informasjon om Taxus x media Adams på hjemmesiden til Eliteplanter


Taxus x media ‘Farmen’

Hybridbarlind ‘Farmen’

Denne hybridbarlinden blir ca 1-1,2 meter høy og 2-2,5 meter bred. Den er buskaktig og kan klippes. Den gror stort sett over alt, men den trives best i moldrik, godt drenert jord. Den tåler noe salt, men misliker direkte saltsprut. Passer fint til bunndekke og hekker. Mørkt grønne nåler med lys underside. Få, eller ingen røde frukter.

Herdighet: H5

Planteavstand i gruppe: 1-1,3m = 0,6 pr m2
Planteavstand hekk: 20-50 cm


Taxus x media ‘Green Mountain’

Hybridbarlind ‘Green Mountain’

Vid og flat busk som blir ca 0,8-1,5 meter høy og 1,5-2,5 meter bred. Baret er tett og lysegrønt, og den har få, eller ingen røde frukter. Langsomtvoksende og god til bunndekke. Tåler noe salt, men misliker direkte saltsprut. Den kan godt beskjæres, men det er sjeldent nødvendig.

Herdighet: H5

Planteavstand i gruppe: 1 meter


Taxus x media ‘Hicksii

Hybridbarlind ‘Hicksii’

1-2 meter høy busk med bred, åpen søyleform. Blanke, mørkegrønne nåler og røde bær. Trives i både sol og skygge, men trenger moldrik, godt drenert, kalkrik jord.

Herdighet: H5i, H6k

Planteavstand, hekk: 0,2-0,4 m
Gruppe: 0,6-0,8 m


Taxus x media ‘Hillii’

Hybridbarlind ‘Hilli’

2-3 m høy busk med tett kjegle/søyleform. Nålene er mørkegrønne, og den har ingen bær. Trives i både skygge og sol, men trenger moldrik, godt drenert, kalkrik jord.

Herdighet: H5i,H6k

Planteavstand i hekk: 0,2-0,4 meter
Planteavstand i gruppe: 0,8-1 meter